Conform legii în vigoare, PFA-urile, Intreprinderile Individuale, Familiale sau orice alta forma de persoana juridica NU beneficiază de dreptul de retur, decât în cazul produselor cu defect sau în cazul unei erori produse din vina Avenio Fashion.

 

Potrivit legii (OG nr. 34/2014, articolul 9, privind regimul juridic al contractelor la distanta), mentionata mai jos, aveti dreptul de a va retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să va justificati decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din aceeasi ordonanta.

Astfel, conform OG nr. 34/2014, articolul 9, privind regimul juridic al contractelor la distanta:

(1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.

(2) Fără a aduce atingere art. 10, perioada de retragere menţionată la alin. (1) expiră în termen de 14 zile de la:

a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;

b) ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:

(i) în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs;

(ii) în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;

(iii) în cazul contractelor pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a primului produs;

c) în cazul contractelor pentru furnizarea de apă, gaze naturale, energie electrică, atunci când acestea nu prevăd vânzarea într-un volum limitat sau cantitate stabilită, de energie termică sau de conţinuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material, data încheierii contractului.

(3) Părţile contractante îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale pe parcursul perioadei de retragere conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.

Consumatorul / clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii produselor de catre consumator conform “Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Un produs poate fi returnat (fără să fie necesară o explicație) în termen de maxim 14 zile de la primirea lui de catre cumpărător.
Procesul de returnare apartine in exclusivitate clientului. Returnarea se poate face doar prin curier rapid (orice firma de curierat doriti). In cazul unui retur, taxa de transport este achitata de catre client. Atentie, coletul de retur NU trebuie sa fie cu plata ramburs !

Pentru a anunta returul, tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de retur. Dupa completarea formularului, va fi afisata adresa la care trebuie sa expediati returul.

Atentie! Contravaloarea rambursului va va fi returnata in contul IBAN specificat in formularul de retur. Prin urmare, asigurati-va ca acesta este corect.

Produsele returnate vor fi acceptate doar dacă:
– produsele sunt comercializate doar la serie. Prin urmare, acestea trebuie returnate exact sub forma care au fost primite. Este exclus sa returnati seria partial (doar o parte din bucatile din serie)
– nu prezintă semne că ar fi fost modificate, purtate sau spalate.
– coletul este trimis prin curier catre noi, fara ramburs.
– in cazul in care comanda a fost insotita de un cadou, acesta trebuie returnat impreuna cu produsul / produsele returnate, in acelasi colet.

Atentie! Conform legii, doar persoanele fizice beneficiaza de posibilitatea de a face retur produselor. Comenzile facute pe firma (persoanele juridice), nu vor beneficia de acest drept.

La primire vom verifica atent produsele, iar in cazul in care constatam probleme vom refuza returul.
Daca indepliniti toate  conditiile de retur, atunci vom accepta returnarea produsului / produselor si rambursarea sumelor platite de client pe produsele cumparate. Returul banilor va fi facut in contul pe care clientul l-a precizat in formularul de retur. NU notati contul bancar pe un biletel in interiorul coletului !

Site ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor): http://www.anpc.gov.ro