Ești în pragul de a-ți deschide o afacere online, iar entuziamul tău este la cote maxime? Ei bine, chiar dacă ești nerăbdător să dai ochii cu piața, nu uită că fiecare etapă este importantă în tot procesul de lansare a unui business. În prezent, există peste 7,1 milioane de site-uri dedicate comerțului electronic, iar pe zi ce trece, numărul acestora continuă să crească. Astfel, ne-am propus să abordăm astăzi un subiect, care adesea repezintă o mare provocare pentru antreprenori. Este vorba despre, cum îţi poţi diferenția propriului brand de cel al concurenței. Practic, în ziua de azi, cuvântul “brand” a ajuns să fie un sinonim pentru “diferențiere”. Mai jos îți prezentăm câteva metode prin care vei reuși să-ți faci brand-ul unic.

 Oamenii din spatele business-ului


Relaţia cu clienţii

*Sfat profi: Asigura-te că persoana care vorbește la telefon, are o atitudine și un ton care să facă cinste companiei tale!

Numeroase studii arată că, mare majoritate a consumatorilor, au șanse mai mari să cumpere de la un magazin de la care sunt mulțumiți de customer service, decât altul la care nu reușeste să ia legătură cu nimeni, sau şi mai rău, nu sunt trataţi cu respect.


Oferă beneficii clienților care au comandat deja de la tine sau se abonează în lista de news letter

Nu te zgârci la ambalarea produselor!

Aici este elementul unic de diferențiere! Distrează-te cu acest proces, lasă-ți imaginația să zburde, iar șansele ca alt comerciant să ambaleze un produs exact ca al tău, sunt 0. Atâta timp cât optezi pentru un ambalaj banal, eventual pungă pe care ți-o oferă cei de la firma de curierat, vei avea parte de un minus în ochii unora dintre clienţii tăi ( pentru că da, nu toată lumea pune prea mare preț pe ambalaj, ci doar pe produsul comandat). Asigura-te că toate materialele printate (flayer, factură, AWB), sunt scoase la calitate înalta, fără mâzgălituri, urme de tuș etc. Acest lucru te va face să pari îngrijit și organizat în ochii clienților.

Păstrează și postează constant mesajele de recunoştinţă și mulțumiri pe care le primești de la clienți

Înainte de a face o comandă, mare parte dintre oamenii fac o analiză comparativă a prețului produsului și caută recenzii despre acesta. Astfel, unul dintre cele mai puternice stimulete pentru a face o cumpărătură, este părerea celorlați despre produsul tău.

 

Încurajează-ți clienții să-ți ofere părerea lor despre produsul tău, iar ulterior postează răspunsul acestora pe rețelele de socializare.

*Sfat profi: După fiecare comandă, asteapa câteva zile și apoi întrebă -ți clientul dacă este mulțumit de produs. Vei câștia 2 lucruri extrem de importante. În primul rând, clientul va fi extrem de încântat atunci când va vedea că-ți pasă ce s-a întâmplat chiar și după ce ți-ai încasat banii de pe comandă, iar în al doilea rând, vei obține o recenzie de la acesta. ( Dacă acea recenzie ar putea fi scrisă și pe google, ar fi minunat! – foarte mulți clienți îți verifică nota google înainte de a comanda.)


Creează o secțiune în site-ul tău în care te prezinți pe tine și echipa ta.

Acest lucru funcționează mai ales atunci când vinzi bunuri cu o valoare mai mare, pentru care oamenii au nevoie de mai mult timp de gândire, înainte de a lua decizia de cumpărare. În aceste momente, multor clienți le-ar plăcea să știe cine este în spatele companiei de la care urmează să comande.

Tot ce ai de făcut este să faci câteva poze ţie si membrilor echipei, să creezi o scurtă descriere despre fiecare și să le adaugi în pagina dedicată din site. Ai grijă ca totul să pară cât mai profi!


Crează o secțiune de blog pentru afacerea ta

Acesta este locul perfect în care poți oferi content educațional de calitate urmaritorilor tăi, atât despre produsul pe care îl vinzi, cât și despre domeniul în care activezi. Pe zi ce trece, content marketing-ul devine o unealtă din ce în ce mai folosită de antreprenori si marketeri, deoarece ultimele studii arată că site-urile care pun accent pe secțiunea de blog, au cu 67% mai multe vânzări decât cele care nu au o astfel de pagină. De asemenea, bloggingul crește nivelul de încredere al clienților în brand-ul tău, fiind convinși că ești un profesionist în domeniul tău.

Dacă ai deja un blog, grozav, încearcă să fii cât mai constant și relevant în postările pe care le faci, iar dacă nu ai unul, este momentul perfect să treci la treaba!

În concluzie, acestea au fost câteva dintre conceptele esențiale de diferențiere de care trebuie să ți cont în această junglă competitivă din afaceri și mai ales din zona de e-commerce. Tot ceea ce-ți rămâne de făcut, este să vezi care dintre aceste metode se potrivește cel mai bine cu business-ul tău și cum le poți implementa cât mai repede.

Share this post

Leave a Reply