Care este motivul pentru care trebuie să-ți îndrepți atenția către rețelele sociale atunci când vine vorba de relația cu clienții?

" Cele mai recente studii, arată că peste 80% din cosumatori, folosesc rețelele sociale pentru a lua legătura cu firmele."

De asemenea, rezolvarea problemelor prin intermediul acestor canale, reprezintă un mare avantaj pentru companii din punct de vedere al optimizării costurilor. Rezolvarea unei probleme prin intermediul platformelor sociale, este mult mai ieftină decât infințarea și întreținerea unui call center. Prin urmare, relațiile cu clienții realizate prin intermediul social media, reprezintă un avantaj atât pentru client cât și pentru companie.

Acum că am prezentat o parte din avantaje, trebuie să fii conștient că există și un mare dezavantaj. Deoarece este un spațiu deschis publicului larg, chiar și cea mai mică greșeală, poate fi pedepsită aspru prin recenzii negative și calificative slabe. Astfel, poți pierde foarte ușor încrederea atât clienților actuali, cât și a potențialilor consumatori, dacă recenziile tale nu reflectă o calitate a serviciilor imbecabilă.

În cele ce urmează, vreau să-ți prezint un scurt ghid de bune practici, care te vor ajuta să gestionezi cât mai bine relația cu clienții.

„Cei mai nemulțumiți clienți ai tăi sunt cea mai importantă sursă de învățare”

Concluzii

Rețelele sociale sunt accesibile pentru toată lumea și extrem de ușor de utilizat. Prin urmare, marea majoritatea a clienților tăi, vor încerca să te contacteze și să-și rezolve problemele prin intermediul acestora. Astfel, gestionarea serviciului pentru relații cu clienții într-un mod cât mai eficient, poate fi una dintre cele mai bune modalității pentru a oferii clienţilor tăi servicii rapide, de bună calitate, la costuri reduse.

Share this post

Leave a Reply